Wanneer

21-09-2024    
10:00 - 20:00

 

Gastspelers: Aanmelden voor Flevoland Par 3 Open

 

Flevoland par 3 open

Het Flevoland Par 3 Open kampioenschap is een gecombineerde bruto strokeplay en Stableford wedstrijd over 2 rondes van 18 holes op de mooie 18 holes Par 3 baan van Shortgolf Swifterbant. De wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 21 september 2024 en zal starten om 10:00 uur.

Het Flevoland Par 3 Open is voor iedereen met minimaal een geldige WHS handicap van 54 of lager; of je nu jong of oud bent, professional of niet.

Er wordt zowel een eindklassement opgemaakt op basis van bruto strokeplay, dus zonder handicapverrekening, als op basis van Stableford scores. Winnaar en open Flevoland Par 3 kampioen is degene met de beste bruto score over 36 holes. Ook voor de nummers twee en drie, almede de eerste drie in het Stableford klassement zijn mooie prijzen te verdienen. Het Stableford klassement zorgt ervoor dat ook hogere handicappers een gooi kunnen doen naar de prijzen!

Inschrijven kan via Proware of de IntoGolf WebApp (leden) of via de link boven deze tekst (niet-leden). Voor meer informatie: neem contact op via het e-mailadres in de flyer. Het kan gebeuren dat de bevestigingsmail/startlijst in je spam box terecht komt. Kijk daar dus in, als je niets ontvangen hebt. Ook ligt er een inschrijflijst op de balie bij Shortgolf Swifterbant.

Er kunnen zich maximaal 72 spelers inschrijven. Inschrijvingen dienen uiterlijk 14 september 2024 bij ons binnen zijn.

De kosten zijn € 30,00 voor baanleden van Shortgolfvereniging Flevoland en € 55,00 voor de overige deelnemers. Dit is incl. een eenvoudige lunch en koffie/thee met iets lekkers bij ontvangst.
Verenigingsleden van SGVF krijgen € 5,00 korting.

 

Toernooi reglement van het Flevoland Par 3 Open 2024 op 21 september 2024 (laatste update 18 juli 2024)

1. Het “ Flevoland Par 3 Open” bestaat uit een bruto strokeplay wedstrijd over 36 holes, waarbij tevens een Stableford klassement wordt opgemaakt

Het Flevoland Par 3 Open kampioenschap wordt gespeeld over 2 rondes van 18 holes. Iedereen speelt van de gele tees. De spelvorm is bruto strokeplay, dus zonder handicapverrekening. De maximum score per hole is 9 slagen: nog niet uitgeholed na 8 slagen, de bal opnemen en 9 slagen invullen. Daarnaast wordt een Stableford klassement opgemaakt. Bij het Stableford klassement zal een 95% handicapverrekening worden gehanteerd, in lijn met het NGF-advies.

De 1e ronde start om 10.00 uur en zal gaan over 18 holes. De finaleronde start na de lunch en wordt ingedeeld op basis van het resultaat in de 1e ronde, waarbij de deelnemers met de laagste bruto score (het minst aantal slagen) het laatst starten.

Winnaar van dit toernooi is degene die eindigt met de beste bruto score over 36 holes: 1e ronde (18 holes) + finale (18 holes), beide dus zonder handicapverrekening. Winnaar van het Stableford klassement is degene met de meeste Stableford punten over 36 holes.

Bij een gelijke score voor de eerste plaats in zowel het bruto strokeplay als Stableford klassement van twee of meer spelers volgt een “sudden death” play-off op de holes 10, 17 en 18. Het resultaat van de play-off bepaalt in eerste instantie wie 1e, 2e, 3e enz. wordt. Levert de play-off over 3 holes geen beslissing op, dan wordt de uitslag bepaald door het resultaat van de 18 holes in de finaleronde en vervolgens de laatste 9, 6, 3 of 1 hole(s) van de finaleronde. Voor andere plaatsen dan de eerste plaats, geldt dit direct. Is er voor de plaatsen die in aanmerking komen voor de prijzen dan nog geen beslissing, dan wordt er op hole 18 door gelijk geëindigde spelers een bal afgeslagen voor de neary. Winnaar is degene wiens bal het dichtst bij de vlag (en op de green!) ligt.

De prijsuitreiking voor het toernooi vindt plaats na de finaleronde. Prijswinnaars dienen persoonlijk bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn om hun prijs op te halen, anders schuift de prijs door naar de volgende in de stand. Nummers 1, 2 en 3 bij elke spelvorm (bruto strokeplay en Stableford) krijgen een prijs. Een speler kan slechts in aanmerking komen voor één prijs (met de hoogste waarde), een eventuele tweede prijs bij de andere spelvorm schuift door naar de volgende in de stand (3 prijzen per spelvorm).

2. Inschrijving en deelname

Spelers dienen in het bezit zijn van een geldig WHS handicap van 54 of lager.

Inschrijvingen dienen uiterlijk 14 september 2024 ontvangen zijn.

De deelnemers worden op volgorde van aanmelding ingedeeld. Er is een maximum van 72 deelnemers.

De kosten zijn € 30,00 voor baanleden van de Shortgolfvereniging Flevoland en € 55,00 voor de overige deelnemers, te voldoen aan de kassa voor aanvang van de 1e ronde. Verenigingsleden van SGVF krijgen € 5,00 korting.

Alle deelnemers zijn verplicht hun actuele handicap te melden bij hun aanmelding en bij de wedstrijdtafel.

3. De wedstrijdleiding is in handen van de Flevoland Par 3 Open commissie

Spelers moeten zich uiterlijk 20 minuten voor hun starttijd melden bij de wedstrijdleiding. Er zal gestart worden volgens het shotgun principe. Uiterlijk 5 minuten voor hun starttijd dienen de deelnemers aanwezig te zijn op de toegewezen start-tee.

De spelers dienen hun scorekaarten binnen 15 minuten na het beëindigen van de ronde, volledig ingevuld en ondertekend, bij de wedstrijdleiding in te leveren.
Aanwijzingen van marshalls of commissieleden dienen opgevolgd te worden.

Tijdens het toernooi zijn caddies verboden.

4. Startlijsten

De startlijsten worden minimaal 24 uur van te voren vermeld op de website https://shortgolfflevo.prowaregolf.nl, per email en in het clubhuis.

5. De golfregels

Het toernooi wordt gespeeld volgens de regels, vastgesteld door de R&A Golfclub of St. Andrews, aangevuld met de plaatselijke regels van Shortgolf Swifterbant.
In geval van geschil over de regels is de uitspraak van de wedstrijd-referee bindend.

6. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet

Zal de commissie c.q. de toernooileiding een bindende uitspraak doen, zulks in overeenstemming met de golfregels en de richtlijnen van de NGF.
De deelnemers onderwerpen zich door inschrijving aan het toernooireglement.

7. Overige zaken

Bij persoonlijke ongelukken dient onmiddellijk het nummer van de wedstrijdleiding gebeld te worden.

Bij gevaar voor bliksem wordt de wedstrijd onmiddellijk gestaakt en dient men naar het clubhuis te gaan. Hiertoe zal een steeds driemaal herhaald geluidssignaal gegeven worden.

Deelnemers dienen gekleed te gaan volgens NGF voorschriften.

Shortgolfvereniging Flevoland
Flevoland Par 3 Opencommissie