Wanneer

21-09-2024    
10:00 - 20:00

Flevoland par 3 open

Het Flevoland Par 3 Open kampioenschap is een strokeplay wedstrijd over 2 rondes van 18 holes op de mooie 18 holes Par 3 baan van Shortgolf Swifterbant. De wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 21 september 2024 en zal starten om 10:00 uur.

Het Flevoland Par 3 Open is voor iedereen met minimaal een geldige WHS handicap van 54 of lager; of je nu jong of oud bent, professional of niet.

De spelvorm is bruto strokeplay, dus zonder handicapverrekening. Er wordt gespeeld in 1 categorie bij de dames en de heren. Op basis van het aantal inschrijvingen kan de wedstrijdcommissie besluiten het aantal categorieën aan te passen. Winnaars van dit toernooi zijn diegenen die in hun categorie de beste bruto score over 36 holes behalen.

Inschrijven kan via Proware.

Het kan gebeuren dat de bevestigingsmail/startlijst bij U in de spam box terecht komt. Kijk daar dus in, als U niets ontvangen heeft.
Ook ligt er een inschrijflijst op de balie bij Shortgolf Swifterbant.

Inloggen voor gastspelers is niet nodig. In Proware onder het kopje wedstrijden in september, daar heeft u de mogelijkheid om U in te schrijven. Er kunnen zich maximaal 72 spelers inschrijven. Uw inschrijving moet uiterlijk 14 september 2024 bij ons binnen zijn.

De kosten zijn € 30,00 voor baanleden van Shortgolfvereniging Flevoland en € 55,00 voor de overige deelnemers. Dit is incl. een eenvoudige lunch en koffie/thee met iets lekkers bij ontvangst
Verenigingsleden van SGVF krijgen € 5,00 korting.

 

Toernooi reglement

Toernooi reglement van het  Flevoland Par 3 Open 2024 op 21 september 2024

1. Het “ Flevoland Par 3 Open” bestaat uit een strokeplay wedstrijd over 36 holes

Het toernooi

Het Flevoland Par 3 Open kampioenschap wordt gespeeld over 2 rondes van 18 holes. De spelvorm is bruto strokeplay, dus zonder handicapverrekening. De maximum score per hole is 9 slagen; nog niet uitgeholed, de bal opnemen en 9 slagen invullen.

De 1e ronde start om 10.00 uur en zal gaan over 18 holes bij zowel de dames als de heren. Op basis van het aantal inschrijvingen kan de wedstrijdcommissie besluiten het aantal categorieën aan te passen. De finaleronde wordt ingedeeld op basis van het resultaat in de 1e ronde, waarbij de deelnemers met de laagste score (het minst aantal slagen) het laatst starten.

Winnaars in de categorie dames en heren van dit toernooi zijn diegenen die in hun categorie eindigen met de beste bruto score over 36 holes: 1e ronde (18 holes) + finale (18 holes), beide dus zonder handicapverrekening. Bij een gelijke score voor de eerste plaats, in elke categorie, van twee of meer spelers volgt een “sudden death” play-off op de holes 10, 17 en 18. Het resultaat van de play-off bepaalt in eerste instantie wie 1e, 2e, 3e enz. wordt. Bij andere gelijke scores wordt de uitslag bepaald door het resultaat van de 18 holes in de finaleronde en vervolgens de laatste 9, 6 of 3 holes van de finaleronde.

De prijsuitreiking voor het toernooi vindt plaats na de finale. U dient bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn om uw prijs op te halen. Nummers 1, 2 en 3 in elke categorie (dames en heren) krijgen een prijs. Voor de beste nettoscores zijn er ook prijzen. Diegenen die op basis van hun brutoscore een prijs hebben ontvangen vallen af voor een prijs bij de nettoscores.

2. Inschrijving en deelname:
U moet in het bezit zijn van een geldig WHS handicap van 54 of lager.

Uw inschrijving moet uiterlijk 14 september 2024 ontvangen zijn.

De deelnemers worden op volgorde van aanmelding ingedeeld.
De kosten zijn € 30,00 voor baanleden van de Shortgolfvereniging Flevoland en € 55,00 voor de overige deelnemers, te voldoen aan de kassa voor aanvang van de 1e ronde. Verenigingsleden van SGVF krijgen € 5,00 korting.
Alle deelnemers zijn verplicht hun actuele handicap te melden bij hun aanmelding en bij de wedstrijdtafel.

3. De wedstrijdleiding is in handen van de Flevoland Par 3 Open commissie.

Spelers moeten zich uiterlijk 20 minuten voor hun starttijd melden bij de wedstrijdleiding. Er zal gestart worden volgens het shotgun principe. Uiterlijk 5 minuten voor hun starttijd dienen de deelnemers aanwezig te zijn op de toegewezen starttee.

De spelers dienen hun scorekaarten binnen 15 minuten na het beëindigen van de ronde, volledig ingevuld en ondertekend, bij de wedstrijdleiding in te leveren.
Aanwijzingen van marshalls of commissieleden dienen opgevolgd te worden.

Tijdens het toernooi zijn caddies verboden.

4. Startlijsten.

De startlijsten worden minimaal 24 uur van te voren vermeld op de website https://shortgolfflevo.prowaregolf.nl, per email en in het clubhuis.

5. De golfregels:

Het toernooi wordt gespeeld volgens de regels, vastgesteld door de R&A Golfclub of St. Andrews, aangevuld met de plaatselijke regels van Shortgolf Swifterbant.

In geval van geschil over de regels is de uitspraak van de wedstrijd-referee bindend.

6. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet:

Zal de commissie c.q. de toernooileiding een bindende uitspraak doen, zulks in overeenstemming met de golfregels en de richtlijnen van de N.G.F.

De deelnemers onderwerpen zich door inschrijving aan het toernooireglement.

7. Overige zaken:

Bij persoonlijke ongelukken dient onmiddellijk het nummer van de wedstrijdleiding gebeld te worden.

Bij gevaar voor bliksem wordt de wedstrijd onmiddellijk gestaakt en dient men naar het clubhuis te gaan. Hiertoe zal een steeds driemaal herhaald geluidssignaal gegeven worden.

Deelnemers dienen gekleed te gaan volgens NGF voorschriften.

Shortgolfvereniging Flevoland

 Flevoland Par 3 Opencommissie