Op zaterdag 5 augustus werd het Thuisblijverstoernooi georganiseerd. Gelet op de weersvoorspelling was het met 30 thuisblijvers al bij voorbaat een succesvol toernooi te noemen.

Vijftien koppels streden in een Stableford Scramble-wedstrijd om de prijzen. Net op het moment dat alle koppels zich in de baan bevonden, viel er nog even een flinke regenbui. Door het langstrekkend onweer ging (bijna) iedereen ook even schuilen in het clubhuis. Na een kwartiertje was de ergste bui voorbij en kon iedereen weer de wei in.

Dat er goed gescoord werd, bleek wel uit het feit dat het koppel dat als laatste eindigde nog 36 punten had en de baan in par (54 slagen!) had rondgelopen!
Voor de derde plaats waren al 43 punten nodig. Die prijs was voor Jon Douma en Toine Postma.

Voor de eerste plaats was nog een barrage nodig tussen twee koppels die elk maar liefst 45 punten hadden. In de barrage, een neary op hole 18, wonnen Marian Dorenstouter en Jan Janmaat gedecideerd van het koppel Nettie Dopmeijer en Rob Bosch.

Op de foto de drie winnende koppels. De volledige uitslag is terug te vinden in Proware en IntoGolf. De neary tijdens de wedstrijd, op hole 16, werd gewonnen door Petra van der Aa-Groen.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd!