Op 27 april kon de vlag weer uit voor het koningsdagtoernooi, oftewel het vlaggetjestoernooi. De opzet was simpel:
op basis van handicap kreeg iedereen een totaal aantal slagen mee, waren je slagen op, dan zette je je vlaggetje op de plek waar de bal lag en was het einde wedstrijd voor jou. Winnaar is dan degene die het verst komt.
Maar liefst 37 deelnemers hadden geen andere plannen op Koningsdag en brachten hun tijd dus door op de golfbaan. Een mooie dag, met een felle strijd, maar vooral ook veel gezelligheid.
Liefst drie holes-in-one luisterden deze dag nog eens extra op. Geert Boltjes was de eerste, op hole 2, Jan Janmaat vond het gaatje op hole 9, en Jan Vroegop had een slam dunk op hole 18! Aangezien de neary ook op 18 stond, was deze uiteraard ook voor Jan Vroegop.
De winnaar van de wedstrijd was wel duidelijk. Frans “The King” van Leeuwen was de enige die na 18 holes nog slagen over had, en dus nog een keer doorging op hole 1. Voor de tweede plaats moesten 3 spelers nog een barrage spelen. Zij hadden op hole 18 nog precies uitgeholed met hun laatste slag! Jan Janmaat trok in de barrage aan het kortste eindje en werd 4e. Lisette Kraan werd 3e, en Marcel Smit deed het het beste, genoeg voor de 2e plaats.
De speciale prijs voor de meest oranje uitdossing was voor Eppo Visser. “Niet smaakvol, maar wel uitbundig”, stond er in het juryrapport. Alle prijswinnaars werden nog vastgelegd voor de eeuwigheid.