Welkom bij Shortgolf Vereniging Flevoland

Hier lees je het verhaal over de vereniging

De Vereniging

In 2010 is de Shortgolf vereniging Flevoland ontstaan uit enthousiaste golfers uit Swifterbant en omgeving. De vereniging heeft een nauwe band met Shortgolf Swifterbant, de baan waar wij onze wedstrijden spelen.

De Leden

De meeste leden hebben hun Golf Vaardigheid Bewijs (GVB) gehaald en kunnen daardoor aan alle wedstrijden meedoen. Nieuwe leden die het GVB nog niet hebben kunnen aan de wedstrijden meedoen, maar omen niet voor in de uitslag.

Onder het motto “Shortgolf on Tour” wordt door de vereniging maandelijks een wedstrijd op een grote golfbaan georganiseerd.

De Baan

Shortgolf Swifterbant is een laagdrempelige baan waar men ook zonder een GVB op alle 18 holes mag spelen.

De spelers

Hoewel je als speler in een wedstrijd er altijd naar streeft om winnaar te worden, is het omgaan met elkaar een belangrijk bindend aspect en wordt hole 19 niet vergeten, want ook de gezellige nazit is belangrijk. Nieuwe spelers voelen zich dan ook snel thuis bij ons.

Welke leeftijd je ook hebt, jong, oud of in de kracht van je leven en je wilt je af en toe eens lekker ontspannen door een inspanning te verrichten, kom dan eens kijken bij Shortgolf vereniging Flevoland. Vraag informatie en speel een spelletje mee als je al een beetje kunt golven, of volg één van de cursussen die worden gegeven om te leren wat de regels zijn, hoe je een balletjes slaat en hoe je het GVB kunt halen. Velen zijn je voorgegaan en ervaren het plezier in deze sport steeds weer opnieuw.

HARTELIJK WELKOM BIJ SHORTGOLF VERENIGING FLEVOLAND!

Onze tarieven

Lidmaatschap

SHORTGOLF VERENIGING
40
  • Jaarlidmaatschap SGVF

Lidmaatschap

SHORTGOLF SWIFTERBANT
435
  • Jaarlidmaatschap Golfbaan

Het bestuur van Shortgolf Vereniging Flevoland bestaat uit vijf bestuurders  die door de ledenvergadering zijn gekozen.

Het bestuur is belast met de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden en wordt daarin bijgestaan door diverse commissies.

Uw vragen kunt u altijd stellen aan een van de bestuursleden of mailen naar de secretaris

De activiteitencommissie organiseert wedstrijden op de Shortgolfbaan en op andere banen onder de noemer “Shortgolf on Tour”. Deze wedstrijden worden vermeld op de wedstrijdkalender en in de nieuwsbrief. Voor wedstrijden dient u zich  aan te melden, dit wordt aangegeven bij de informatie over de wedstrijd. De Shortgolf on Tour wedstrijden worden gespeeld op andere banen en daarvoor heeft u doorgaans uw  WHS Handicapregistratie nodig.

De regel- en handicapcommissie, bestaande uit Walter Haandrikman, Willie Loeffen en Jan Schellekens, gaat over de regels en de registratie. Elke sport heeft zijn eigen regels om de sport sportief te kunnen spelen, dit zijn regels voor omgang met elkaar, de baan, regels over hoe je moet spelen,  hoe je in verschillende situaties moet handelen en hoe de puntentelling gaat. De regel- en handicapcommissie, neemt theoretisch examens af voor de WHS Handicapregistratie en geeft richtlijnen voor het hanteren van de golfregelgeving bij wedstrijden op de baan van de Shortgolf.

De senioren commissie organiseert regelmatig activiteiten op de baan van de Shortgolf en op andere banen in de omgeving. De activiteiten zijn er op gericht om samen met leeftijdsgenoten te kunnen genieten van een spelletje golf.

Op de donderdagmorgen wordt door de senioren commissie een inloop georganiseerd. Deze inloop start om 10.00 uur.

De kascommissie komt jaarlijks bijeen om de financiële verantwoordelijkheid van het bestuur namens de ledenvergadering te controleren. Nadat de commissie de controle heeft uitgevoerd, doet zij daarvan verslag in de ledenvergadering en legt dit schriftelijk vast. Bij akkoord bevinding, stellen zij de ledenvergadering voor de penningmeester en het bestuur decharge te verlenen voor het gevoerde financieel beleid.