Winterregel Shortgolf Swifterbant – Lokale regel

In de periode van 1 november t/m 30 april is het toegestaan om waar nodig de zogenaamde ‘winterregel’ in te voeren. De winterregel bij Shortgolf Swifterbant luidt als volgt:

In de periode 1 november 2023 t/m 30 april 2024, maar uitsluitend als het niet is toegestaan om met trolleys de baan in te gaan, geldt de volgende plaatselijke regel:

Een bal die in het algemene gebied ligt op een kort gemaaid gedeelte (fairway hoogte of lager), mag zonder straf eenmaal worden verplaatst en/of worden opgenomen en schoongemaakt. De speler mag een bal plaatsen binnen 15 centimeter van de plaats waar de bal oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole en in hetzelfde gebied van de baan.

Let op:

  • De winterregel geldt dus alleen op die momenten dat trolleys niet zijn toegestaan. Op andere momenten dient de bal gespeeld te worden zoals hij ligt en mag deze ook niet schoongemaakt worden!
  • Schoonmaken en plaatsen mag uitsluitend op kort gemaaid gras (fairwayhoogte of lager). In langer gras dient de bal gespeeld te worden zoals hij ligt (of je verklaart hem onspeelbaar met een strafslag). In een bunker mag een bal uiteraard nooit worden opgenomen, schoongemaakt en/of geplaatst.
  • Een bal die net naast de green ligt, mag nooit op de green geplaatst worden, ook niet als de bal daarmee niet dichter bij de hole komt.
  • Een bal die in zijn eigen pitchmark ligt, in het algemene gebied, mag altijd zonder straf worden opgenomen, schoongemaakt en worden gedropt (regel 16.3). Het is niet nodig om hiervoor een beroep op de winterregel te doen.